خراسان غربی به مرکزیت سبزوار

Western Khorasan to the center of Sabzevar

خراسان غربی به مرکزیت سبزوار

Western Khorasan to the center of Sabzevar

خراسان غربی به مرکزیت سبزوار

جغرافیای سرزمین خراسان در طول تاریخ خود تغییرات زیادی را تجربه کرده است. چندین قرن قبل علاوه بر خراسان های شمالی، رضوی و جنوبی که اکنون در محدوده خاک جمهوری اسلامی ایران قرار دارند، بخش های وسیعی از کشورهای افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان نیز جزئی از خراسان بزرگ محسوب می شده است. اما امروزه با تغییر مرزهای مورد توافق بین المللی و ایجاد کشورهای جدید و مستقل در منطقه، محدوده جغرافیایی خراسان ایران نیز به شکل امروزی در آمده است. به طوری که بر اساس نقشه کنونی کشور ، محدوده تخمینی خراسان غربی شامل شهرستان های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن، بردسکن، کاشمر، خلیل آباد، فیروزه و بخش هایی از شهرستان نیشابور یا حتی شهرستان های اسفراین و جاجرم و بجستان در خراسان های رضوی و شمالی می شود.

در نقطه ی کانونی خراسان غربی شهر سبزوار قرار دارد که با بیشترین میزان جمعیت و مرکزیت جغرافیایی نسبت به بقیه شهرها و برخورداری از امکاناتی نظیر راه های مواصلاتی اصلی، فرودگاه بین المللی، دانشگاه ها و مراکز معتبر علمی، مراکز فرهنگی و هنری، شماری از صنایع و بازار بزرگ اقتصادی منطقه، مهمترین شهر منطقه خراسان غربی محسوب می شود.

۱۰ مطلب در آذر ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰


یکشنبه سیاه نیشابور


به مناسبت دومین ماه از وقوع حادثه ی یکشنبه سیاه نیشابور. هاجر چنارانی نماینده 70 هزارنفر از مردم نیشابور به خاطر یک اشتباه لفظی که سید جواد حسینی معاون استاندار خراسان رضوی انجام داده بود و همان موقع نیز بابت این اشتباه عذرخواهی کرده بود، یک ماه بعد در فرهنگسرای سیمرغ با به راه انداختن سر و صدا و آشوب به سمت این میهمان شهر خود رفت و با پایه ی میکروفون به او حمله کرد و کاری کرد.


چنارانی در صحبت هایش میگفت این سبزواری فکر میکنه. باید بگه غلط کردم!


سرانجام جواد حسینی که از طایفه معزز سادات حسینی و از فرزندان شایسته دیار سربداران است، با متانت و بردباری هرچه تمام تر سخنرانی خود را به پایان رساند و از همه نیشابوریان تشکر و مجددا عذرخواهی و سپس نیشابور را ترک کرد.


رفتار هاجر چنارانی همان موقع مورد اعتراض شماری از نیشابوریان فرهیخته قرار گرفت و از جمله خانم مطهره سخاوتی بر اساس فیلمی که از آن رویداد پخش شده در همان محفل به خاطر این رفتار چنارانی عذرخواهی کرد.


اما عده ای دیگر از متعصبان نیشابوری که در مراسم حضور داشتند برای هاجر چنارانی کف زدند و سوت کشیدند و در روزهای بعد در سایت ها و نشریات محلی نیشابور و نیز در خیابان های شهر با نصب بنرهایی حمایت خود را از این نماینده هتاک اعلام کردند.


با این حال اوضاع در کشور فرق می کرد. کلیپ رفتار زننده چنارانی که به سرعت در همه ایران پخش شده بود مورد انتقاد گسترده همه فرهیختگان و صاحب نظران و رسانه های ملی قرار گرفت و حتی رضا رشید پور مجری برنامه زنده تلویزیونی حالا خورشید از شبکه سه سیما در یک گفتگوی تلفنی با هاجر چنارانی صراحتاً به او گفت اگر من جای شما بودم از مردم عذرخواهی می کردم.


نکته جالب این ماجرا اینجاست که چنارانی انتظار داشت معاون استاندار خراسان رضوی به خاطر یک اشتباه لفظی ساده خود در بیش از یک ماه قبل، که همان موقع هم معذرتخواهی کرده بود، چندبار معذرتخواهی بکند و حتی بگوید: «غلط کردم» (فیلم اظهارات چنارانی موجود است) اما خود این نماینده هتاک طوری که انگار گمان می کرد، خونش از دیگران رنگین تر است، یا چون نیشابوری است، نژاد برتری از دیگران دارد و حق دارد هر کاری دلش خواست بکند، با وجود اینکه همه کشور رفتارش را محکوم کردند، با این حال تا به این لحظه حاضر به عذرخواهی نشده و همچنین به جز شماری از فرهیختگان نیشابور که از همان اول راه خود را از این گونه رفتارهای زننده چنارانی جدا کردند، هیچ یک ازنهادهای رسمی شهر نیشابور نیز تا کنون بابت این رفتار زشت نماینده این شهر معذرتخواهی رسمی نکرده اند. 


نیشابوری ها ادعای ابرشهری دارند، اما فرهنگ و منطق حاکم بر رفتار امروزیشان چیز دیگری را می گوید. چیزهایی از جنس حقارت و پوچی ...


البته مردم بزرگوار و نجیب سبزوار مانند همشهری فرهیخته خود سید بزرگوار دکتر حسینی، نیازی به معذرتخواهی امثال هاجر چنارانی نداشته و ندارند. با این حال نوشتن این یادداشت ها جهت آگاهی آیندگان و مشخص کردن عیار ابرشهرهای پوشالی و ابرشهرهای واقعی امروز و دیروز ایران ضروری به نظر می رسد.

ابرشهر نیشابور نا معتبر


ابرشهر نیشابور


ابرشهر نیشابور


ابرشهر نیشابور تنها یک توهم تو خالی


  • سبزوار خراسان غربی
  • ۰
  • ۰

 دکتر سید جواد حسینی محبوب خراسان

اهدای نشان ویژه آیسسکو به دکتر سید جواد حسینی محبوب خراسان / آن سلیطه بازی ها بی فایده بود

در اواسط آذر ماه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب ناشران جهان اسلام در مشهد مقدس برپا شد که در آیین افتتاح این نمایشگاه نشان ویژه آیسسکو به پاس اقدامات انجام شده در سال 2017 به دکتر سید جواد حسینی معاون استاندار خراسان رضوی، فرزند شایسته سبزوار و محبوب خراسان اعطا شد.


این تقدیر و اهدای نشان به دکتر حسینی در حالی است که حدود یک ماه قبل هاجر چنارانی نماینده نیشابور و عده ای از هواداران متعصب و افراطی او در ماجرای یکشنبه سیاه نیشابور سعی کرده بودند جوی منفی علیه دکتر حسینی به راه بیاندازند تا وی را مجبور به استعفا و یا دولت را مجبور به عزل وی از این سمت کنند.


ظاهرا از گناه های بزرگ دکتر حسینی از نظر نیشابوریان این بوده که وی اصالتی سبزواری دارد و سال ها قبل در یک مقاله ای که در محیط دانشگاهی نوشته بوده از طرح استان شدن سبزوار بنا به دلایل مختلفی دفاع کرده بوده است.  وی همچنین در یک سخرانی اخیرا واژه خراسان غربی را به جای واژه مرسوم غرب خراسان به کار برده است که باعث شده هاجر چنارانی گمان کند قرار است سبزوار به استان مستقلی ارتقاء یابد.


به هرحال همه جو منفی که چنارانی و اطرافیانش سعی کردند در خراسان علیه دکتر حیسنی راه بیاندازند، نه تنها فایده ای نداشت به نظر می رسد کار طوری پیش رفته که این جو منفی بیشتر علیه خودشان رقم خورده است.

  • سبزوار خراسان غربی
  • ۰
  • ۰

نشریات محلی نیشابور سخیف و بی محتوا

اهانت به مسئولان کشور در نشریات محلی نیشابور / بیداد پان نیشابوریسم در شهری با ادعای پوچ ابرشهری


پس از ماجرای شرم آور یکشنبه سیاه نیشابور که یک ماه قبل در فرهنگسرای سیمرغ این شهر اتفاق افتاد و هاجر چنارانی نماینده 75هزارنفر از مردم شهری که ادعای پوچ ابرشهری دارد، با پایه ی میکروفون به یکی از میهمانان شهر خود به جرم سبزواری بودن حمله کرد و با نعره و داد و بیداد میهمان را که اتفاقا یک مقام مسئول رسمی در استان بود و به دعوت خود نیشابوریان به این شهر رفته بود، از تالار بیرون کرد، رویکردی که رسانه های محلی نیشابور اتخاذ کردند، عمدتاً یا سکوت منفعلانه یا حمایت تعصب آمیز و کورکورانه از این رفتار زشت نماینده شهر خود بود تا ثابت کنند در شهری که با ادعاها (بخوانید افاده ها) یفرهنگی و تاریخی خود جان همسایگان را به لب آورده، اتفاقاً چیزی که یافت می نشود، همان فرهنگ است.


این در حالی است که رفتار زشت هاجر چنارانی در همه ایران محکوم شد و حتی رضا رشید پور مجری مشهور برنامه های تلویزیونی ایران در آنتن زنده برنامه صبحگاهی حالا خورشید علناً به نماینده نیشابور گفت: من اگر جای شما بودم عذرخواهی می کردم.


با این حال نیشابوریانی که ظاهرا تعصبات قومیت گرایانه چشم هایشان را کاملا کور کرده و هیچ و کس و هیچ چیز دیگر را جز خودشان آن هم خود غیر واقعی ای که در توهماتشان ساخته اند(ابرشهر!!!) نمی بینند، در روزها و هفته های بعد از وقوع جریانات یکشنبه سیاه نیشابور در رسانه هایشان جریان شرم آور حمایت از اقدامات زشت هاجر چنارانی را به راه انداختند و کار را به جایی رسانیدند که علناً با چپه کشیدن عکس مسئولان و مقامات رسمی استان و نسبت دادن اتهامات سنگینی نظیر «پان سبزواریسم» به آن ها، نشان دادند که از هیچ توهین و بد اخلاقی و افراط و تفریطی در راستای تفکرات و روحیات قومیت گرایانه خود دریغ نمی ورزند.


البته مشاهده اینگونه رفتارها از جانب نیشابور نشان دهنده شدت ضعف و احساس حقارت و خطری است که آنان از رشد و پیشرفت روزافزون دیگر نواحی استان در دل خود احساس می کنند. خصوصا سبزوار که همواره سایه ی بزرگی و عظمتش بر سر نیشابور و نیشابوریان بوده است، در سال های اخیر به بزرگترین ترس و نگرانی متعصبان نیشابوری تبدیل شده است.


از همین رو نیشابوریان با هراس از هرچیزی که به سبزوار و سبزواری ها مربوط می شود، به جنگ آن می شتابند حتی اگر یکی از معاونت های استانداری فردی از اهالی سبزوار باشد. حال آنکه هم در گذشته و هم در حال حاضر بسیار داشته و داریم مدیران کل و معاونان استاندار یا وزیر و معاونان رئیس جمهوری که اصالتاً نیشابوری بوده اند، اما هرگز از جانب سبزواری ها نگاه منفی نسبت به آن ها وجود نداشته است. زیرا نگاه سبزواری ها متکی به تلاش و فکر و همت شخصی و درونی خودشان است نه عوامل بیرونی که بخواهد به پیشرفت آن ها کمک کند یا برعکس جلو آن را بگیرد!


به هرحال پس از سایت های بی محتوا و تفرقه افکن و بی هویتی نظیر روزنه نیشابور، در هفته های اخیر نشریه طنین فردا نیز که یکی دیگر از نشریات زرد محلی نیشابور است، در جدیدترین شماره خود، عکس دکتر سید جواد حسینی معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی را که اصالتاً سبزواری است، به صورت واژگون در صفحه اول خود منتشر کرد و اتهام پان سبزواریسم را به وی نسبت داد. حال آنکه خود این نشریه و بسیاری دیگر از نیشابوریان متعصب از جمله هاجر چنارانی در هفته های اخیر خودشان نمونه های بارزی از پان نیشابوریسم افراطی را به نمایش گذاشتند و در چنین شرایطی بسیار عجیب است که بنا به دلایلی واهی دیگران را به پان سبزواریسم متهم می کنند و تازه اگر هم پان سبزواریسمی وجود داشته باشد، در مقابل پان نیشابوریسم افراطی آن ها بسیار قابل تحمل تر و البته ضروری است.


به هرحال وبلاگ گل زیره ضمن محکوم کردن رفتارهای زشت و متعصبانه نیشابوریان افراطی، در اقدامی مقابله ای عکس هاجر چنارانی نماینده غوغاسالار نیشابور را در این مطلب به صورت واژگون منتشر می کند.


هاجر چنارانی و پان نیشابوریسم


هاجر چنارانی نماینده هتاک نیشابور


هاجر چنارانی نماینده نیشابور


هاجر چنارانی نماینده پرخاشگر نیشابور


هاجر چنارانی نماینده نیشابور حامی جریان پان نیشابوریسم



  • سبزوار خراسان غربی
  • ۰
  • ۰

طرح شماره دو :

نقشه استان خراسان غربی

  • سبزوار خراسان غربی
  • ۰
  • ۰

طرح شماره یک:

نقشه خراسان غربی به مرکزیت سبزوار

  • سبزوار خراسان غربی
  • ۰
  • ۰

کهن شهر سبزوار مرکز خراسان غربی زادگاه و خاستگاه شمار زیادی از دانشمندان، علما، فقها، عرفا، ادبا و هنرمندان بزرگ ایرانی است و به شهر دانشوران بیدار شهرت یافته است.

خواجه ابوالفضل بیهقی ، خواجه نظام الملک توسی، ملاحسین واعظ کاشفی، شیخ الاسلام محقق سبزواری، امیرشاهی سبزواری، حکیم حاج ملاهادی اسرار سبزواری، دکتر قاسم غنی، دکتر غلامعلی بسکی، دکتر علی شریعتی، استاد محمود دولت آبادی، آیت الله سید عبدالاعلی سبزواری ، استاد حمید سبزواری ، استاد محمود دولت آبادی، دکتر سید احمد سیادتی، دکتر سید محمد علوی مقدم، پروفسور سید حسن امین، تنها تعدادی از نام های آشنا از بین صدها تن از مشاهیر و نخبگان سبزوار دیار سربداران در طول تاریخ طولانی این شهر بوده و هستند.

مشاهیر خراسان غربی
  • سبزوار خراسان غربی
  • ۰
  • ۰

تور کنسرت گروه موسیقی داروگ سبزوار در کشورهای آمریکای لاتین هنرمندان سبزواری ، در هفته فرهنگی ایران در کشور اروگوئه و همچنین در کشور برزیل هنر و فرهنگ اصیل ایران زمین را به رخ تماشاچیان خود کشیدند و پیام صلح و مهرورزی ایرانیان را به مردمان این کشورها رساندند. در این کنسرت حمیدرضا سیدنیا، سعید سیدنیا، احسان نادریان، امین بهمن صفار، حسن روحی و مجید نقیب زاده به هنرنمایی پرداختند. گروه موسیقی داروگ از دو دهه قبل در کهن شهر سبزوار مرکز خراسان غربی فعالیت می کند.

موسیقی داروگ سبزوار


sabzevar music


sabzevar-darvag-music-band



گروه موسیقی داروگ سبزوار در برزیل


حمید رضا سیدنیا


کنسرت گروه موسیقی داروگ سبزوار


sabzevar-music




  • سبزوار خراسان غربی
  • ۰
  • ۰
تاریخ حق نمی آورد. اگر تاریخ حق می آورد، اکنون باید هگمتانه[*] پایتخت ایران بود.

اگرچه محدوده خراسان غربی در طول تاریخ بلندمدت ایران و سرزمین خراسان همواره تغییراتی داشته است، اما پهنه خراسان غربی امروز بر اساس تقسیمات مرزی جدید در جهان و ایران شامل شهرستان سبزوار و نواحی اطراف آن می شود.

پاورقی:

(* هگمتانه: نام قدیم همدان است. همدان اولین پایتخت ایران در زمان حکومت مادها بوده است.)

westkhorasan



  • سبزوار خراسان غربی
  • ۰
  • ۰


khorasangharbi

  • سبزوار خراسان غربی
  • ۰
  • ۰


westkhorasan-sarbedaran

  • سبزوار خراسان غربی